Tech

Qualcomm dhe HMD Global nënshkruajnë marrëveshjen e patentimit për 5G

Qualcomm dhe HMD Global nënshkruajnë marrëveshjen e patentimit për 5G

Qualcomm dhe HMD Global (kompania e cila i prodhon telefonat Nokia) kanë nënshkruar marrëveshje patentimi për 5G. Sipas kushteve të kësaj marrëveshje, Qualcomm ia ka miratuar HMD-së licencat e patentimit për të zhvilluar, prodhuar dhe shitur pajisje të brenduara 5G, raporton PhoneArena.

Njoftimi i konfirmon planet e HMD për ta publikuar një telefon 5G në të ardhmen e afërt. Gjithashtu, Qualcomm njoftoi se duke e shtuar HMD-në tani i ka mbi 35 licenca 5G dhe vazhdon t’i zgjerojë dhe konsolidojë punët me licencat.