Tech

Energji nga valët e detit Adriatik

 

Gjiganti italian në fushën e hidrokarbureve dhe energjisë, ENI ka nisur një sistem inovativ të prodhimit të energjisë të aftë për të transformuar energjinë e prodhuar nga valët e detit në energji elektrike, duke iu përshtatur kushteve të ndryshme të detit në mënyrë që të garantojë vazhdimësi të lartë në prodhimin e energjisë.

Impianti pilot, i instaluar në det të hapur në qytetin e Ravenës, është i integruar në një sistem “hibrid inteligjent” të këtij rrjeti unik në botë, i përbërë nga sistemi i ruajtjes së energjisë dhe fotovoltaike.