Tech

Kapsula “Dragon” e Space X-it rikthehet në tokë

Foto: CNN
 

Kapsula e re komerciale amerikane ka përmbyllur demonstrimin e saj me një rënie të suksesshme në oqeanin atlantik. Space X Dragon, u shkëput nga stacioni hapësinor ndërkombëtar ku qëndroi e mbërthyer gjatë javës së shkuar, dhe rihyri në atmosferën e tokës.

Ajo ishte e pajisur me një mburojë mbrojtëse nga nxehtësia dhe katër parashuta i garantuan një kontakt të butë me ujin, 450 km larg nga Cape Canaveral, Florida.