Universiteti i Prishtinës 22

Universiteti i Prishtines

Pak interesim për shkenca matematike-natyrore dhe filozofi

Arbëri 19 korrik 2024 22:01

Për 80 vende të lira, vetëm 14 maturantë i janë nënshtruar të enjten testit për t’u pranuar në Programin e...

PDK - Kushtetuese

Dy ligje dhe Statuti i UP-së kontestohen në Kushtetuese

Arbëri 18 korrik 2024 19:40

Partia Demokratike (PDK) i është drejtuar sërish Gjykatës Kushtetuese të enjten. Në këtë institucion i ka çuar për vlerësim të...

Enver Hasani

Hasani: Statuti i ri i UP-së është antikushtetues – bën “diferencime ideopolitike”

Arbëri 11 korrik 2024 20:30

Është antikushtetues Statuti i Universitetit të Prishtinës që të enjten e ka miratuar Kuvendi i Kosovës, i ka thënë KOHËS...

Universiteti i Prishtinës

UP-ja hap konkurs për pranimin e studentëve të rinj

Arbëri 4 korrik 2024 14:43

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” njoftoi se ka hapur konkurs për pranimin e studentëve në vitin e parë të studimeve...

Zgjedhja e rektorit te ri

Rishpallet konkursi për zgjedhjen e rektorit të UP-së

Arbëri 3 korrik 2024 09:12

Është rishpallur konkursi për zgjedhjen e rektorit të ri të Universitetit të Prishtinës.Asnjë nga kandidatët nuk ka arritur të marrë...

Fakulteti i Bujqesise

Fakulteti i Bujqësisë mbetet me vetëm 4 programe

Arbëri 23 maj 2024 20:18

Me vetëm një program të nivelit baçelor dhe tre të nivelit master ka mbetur Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë (FBV). ...

Komisioni parlamentar për Planifikim dhe Zhvillim

Deputetët thonë se prona të RTP-së dhe të UP-së u tjetërsuan me dokumente false

Arbëri 14 maj 2024 21:48

Sipërfaqja prej afro 4 hektarësh në Çagllavicë është një prej pronave të Radiotelevizionit të Prishtinës, që sipas Komisionit parlamentar për...

Universiteti i Prishtinës

Komisioni miraton statutin e UP-së pa emërtimin “Hasan Prishtina”

Arbëri 14 maj 2024 19:54

Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturё, Rini dhe Sport e ka votuar të martën Statutin e ri të Universitetit...

Emri i Hasan Prishtinës

Kundërshtohet heqja e emrit të Hasan Prishtinës nga emërtimi i UP-së

Arbëri 14 maj 2024 12:15

Fondacioni “Hasan Prishtina”, para ndërtesës së Kuvendit të Kosovës, ka organizuar një tubim paqësor për të kundërshtuar heqjen e emrit...

Xhevat Krasniqi

Këshilli i Etikës do t’i rifillojë procedurat disiplinore ndaj Krasniqit pas hetimeve nga organet e drejtësisë

Arbëri 10 maj 2024 12:31

Këshilli i Etikës do të rifillojë procedurën disiplinore kundër profesorit, Xhevat Krasniqi, pas përfundimit të veprimeve hetuese të organeve shtetërore...

Studentja - ngacmimi seksual

Amnistimi i ngacmuesve seksualë

Arbëri 20 prill 2024 22:01

Ngazëllimi i dikurshëm për epitetin “studente” i është zbehur. Ambientet akademike të Universitetit të Prishtinës për të tani simbolizojnë pasiguri...

Xhevat Krasniqi

Profesorit të denoncuar për ngacmime seksuale i ndërpritet ligjërata

LAJMET E MBRËMJES 18 prill 2024 19:18

Ligjërata e profesorit Xhevat Krasniqi në Fakultetin e Edukimit është ndërprerë të enjten në mëngjes nga disa studentë e aktivistë. ...

Protesta - Rektorati - UP - Xhevat Krasniqi - Ngacmime seksuale

UP-ja: Këshilli i Etikës po e trajton me urgjencë denoncimin për ngacmim seksual

Arbëri 17 prill 2024 11:52

Përditësuar 14:09 - Universiteti i Prishtinës ka thënë se Këshilli i Etikës është duke i trajtuar me urgjencë denoncimet për...

protesta

Këshilli i Etikës ankohet për presion nga protestuesit në rastin e Xhevat Krasniqit

Arbëri 12 prill 2024 10:14

Universiteti i Prishtinës ka thënë se Këshilli i Etikës meriton më shumë kohë për shqyrtimin e rastit të profesorit Xhevat...

Universiteti i Prishtinës

ORCA: Nevojitet vetting akademik për pastrim të UP-së nga ngacmuesit

Arbëri 8 prill 2024 12:03

Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA), ka thënë se nevojitet vetting akademik si mjet për pastrimin e Universitetit...

Protesta - Rektorati - UP - Xhevat Krasniqi - Ngacmime seksuale

Këshilli i Etikës interviston studentet, s’i pyet për ngacmim seksual

LAJMET E MBRËMJES 4 prill 2024 22:52

Me tri javë vonesë nga ajo që e parasheh rregullorja, Këshilli i Etikës i ka intervistuar palët të enjten, në...

Ngacmimet seksuale - Xhevat Krasniqi

Denoncimet për ngacmime seksuale “shqetësim i vazhdueshëm” për UP-në

Arbëri 3 prill 2024 13:18

Menaxhmenti i Universitetit të Prishtinës ka thënë se rastet e pretenduara për ngacmime seksuale në këtë universitet përbëjnë “shqetësim të...

Fakulteti Filologjik - Universiteti i Prishtines

Studentët dyshojnë në organizatat studentore se janë të ndikuara politikisht

Arbëri 2 prill 2024 21:41

Pesë organizata janë në garë për të përfaqësuar studentët në universitetin më të madh publik në vend, “Hasan Prishtina”.Unioni i...

profesori, UP, ngacmim seksual

Protestë tërëditore ndaj profesorit të denoncuar për ngacmim seksual

Arbëri 2 prill 2024 15:29

Nëpërmjet protestës, Lëvizja Feministe Studentore do të kërkojë sërish përjashtimin e profesorit Xhevat Krasniqi, i denoncuar për ngacmim seksual. Protesta...

Anita Mjeku

Mjeku nga Lëvizja Feministe Studentore: UP-ja po i normalizon ngacmimet seksuale

Arbëri 30 mars 2024 00:21

Universiteti i Prishtinës po i normalizon ngacmimet seksuale brenda universitetit, me mosveprimin për ta përjashtuar profesorin ndaj të cilit ka...