Arben Qirezi 9

Pjesëmarrja e serbëve në zgjedhjet e parakohshme dhe etnicizimi i politikës në Kosovë si imponim ndërkombëtar

OpEd 24 maj 2024 08:05

Përderisa modalitetet e shpalljes së zgjedhjeve të parakohshme parlamentare janë në diskutim e sipër, me dy parti opozitare (LDK dhe...

A i nevojitet LVV-së një partner koalicioni?

OpEd 17 maj 2024 08:00

Hapi i radhës pas takimit të paradoditshëm të kryeministrit Albin Kurti me kryetarin e PDK-së, Memli Krasniqi, do të jetë...

Humbja e momentumit politik

OpEd 10 maj 2024 08:00

Momentum politik do të thotë një rrethanë e krijuar, e cila mundëson ecjen përpara për të ndryshuar status quonë. Momentumi...

Një politikë aktive dhe konstruktive rajonale

OpEd 3 maj 2024 08:00

Një ndër kriteret e stabilitetit politik të një vendi janë marrëdhëniet e mira me vendet fqinje. Parimi i fqinjësisë së...

Kultura e llogaridhënies si parim kyç i një demokracie funksionale

OpEd 26 prill 2024 08:00

Mënyra se si ndodhin zhvillimet politike në një vend dhe se si funksionon sistemi politik me të tria degët e...

Kriza e opozitarizmit

OpEd 19 prill 2024 08:00

Nuk po them asgjë të re me argumentin se opozitarizmi në Kosovë gjendet në krizë të thellë. Kjo krizë e...

Mazhoranca impotente

OpEd 12 prill 2024 08:00

Kosova asnjëherë nuk ka pasur mazhorancë më të theksuar sesa në këtë mandat legjislativ. Lëvizja Vetëvendosje së bashku me partnerët...

Sfidat e Kosovës: Një politikë e jashtme e menduar dhe efikase

OpEd 5 prill 2024 10:00

Në këta 16 vjetët e pavarësisë, me ndihmën e miqve ndërkombëtarë Kosova ka arritur ta arrijë një numër të konsiderueshëm...

Irlanda Veriore e shpjeguar: Mësimet për Kosovën

OpEd 29 mars 2024 09:01

Vizita e paradokohshme e kryeministrit Kurti në Irlandën Veriore ndërlidhet me deklaratat pasuese të të dërguarit të posaçëm të Britanisë...