Sport

Klubet i ka lodhur zbrazja e palestrave, kërkojnë heqjen e masave nga FBK-ja

 

Dy palestrat e vetme që nuk ishin zbrazur këtë edicion në Superligën e Kosovës në basketboll, në Gjakovë dhe në Suharekë, u zbrazën në xhiron e fundit. Zbrazja e këtyre palestrave erdhi si rrjedhojë e veprimeve të shikuesve në tribuna, që ishin në kundërshtim me rregullat që i ka vendosur Federata e Basketbollit të Kosovës pas incidenteve të rënda që ndodhën në turneun e Superkupës, që u mbajt në Prishtinë javë më parë.

Si në Gjakovë ashtu edhe në Suharekë palestrat u zbrazën në minutat e fundit të ndeshjeve për shkak të fyerjeve të shikuesve në kor. Në Suharekë u hodh edhe një mjet plasës. Fyerjet iu drejtuan kreut të FBK-së, Arben Fetahu, dhe institucionit që ai e drejton. Nuk ka pasur sjellje tjera të palejuara, por gjyqtarët kanë zbatuar vendimet e fundit të FBK-së dhe me të nisur fyerjet kanë dhënë vërejtjet. Si masë tjetër, pas dy vërejtjeve, kanë larguar shikuesit nga palestra.