Sport

Po kalon në heshtje diskriminimi ndaj karateistëve kosovarë

 

Si në shumicën e rasteve, diskriminimi ndaj sportistëve kosovarë po kalon në heshtje. Së fundi karateistët ishin viktimë e diskriminimit nga shteti i Qipros dhe që u pranua nga Federata Evropiane e Karatesë.

Prej të premtes deri të dielën në Larnaca të Qipros është mbajtur Kampionati i 50-të Evropian i karatesë për kadetë, juniorë dhe për garues deri në moshën 21-vjeçare. Në këtë ngjarje është dashur të paraqiten mbi 30 garues të Kosovës. Shumë prej tyre kanë synuar medalje.