Sport

Lojtarët kërkojnë lavdinë në Botërorin e futbollit në tavolinë

 

Të veshur me veshje atletike dhe duke përdorur doreza speciale për fuqi shtesë, më shumë se 1000 lojtarë të futbollit të tavolinës po marrin pjesë në një Kupë Botërore këtë javë në Francën perëndimore, shkruan AFP të premten. Në lojën e garës gjashtëditore janë të drejtat e mburrjes për kampionët, si dhe një mundësi për organizatorët që të bëjnë presion që loja të njihet nga më shumë vende në mbarë botën si sport.

Tradicionalisht i luajtur në bare ose jashtë dhe shpesh i shoqëruar me alkool, cigare dhe të bërtitura, futbolli i tavolinës zakonisht shihet pak si argëtim. Por Kupa e Botës në qytetin e Nantesit ka mbledhur tifozët më të përkushtuar nga e gjithë bota, të cilët e shohin atë më shumë sesa një argëtim të lehtë mes miqsh.