Sport

Teuta nuk udhëtoi drejt Suharekës për ta luajtur ndeshjen e Ligës Unike

 

Te Golden Eagle Ylli po e konsiderojnë të fituar ndeshjen ndaj Teutës së Durrësit në kuadër të Ligës Unike përkundër që nuk u zhvillua. Kjo ndeshje që i takoi xhiros së dhjetë ishte e paraparë të luhej sot në palestrën “13 Qershori” në Suharekë por nuk u luajt sepse vetëm basketbollistët e Yllit ishin në parket. Skuadra e Teutës nuk u paraqit fare për këtë ndeshje që tashmë të Ylli po e konsiderojnë të fituar me rezultatin zyrtar 20:0. Në fakt, Teuta nuk udhëtoi fare për në Suharekë për shkak se nuk i kishte të gjithë basketbollistët e vaksinuar me dozën e tretë, e që është kusht për të hyrë në Kosovë bazuar në masat anti-Covid që janë në fuqi nga data 22 janar. Në Ligën Unike, thonë se Teuta i ka njoftuar për këtë dhe kjo është arsyeja që nuk ka udhëtuar derisa te Ylli këtë informatë e kanë marrë vetëm pasi e kanë kuptuar se ndeshja nuk do të luhet.

“Teuta nuk ka udhëtuar për shkak se nuk i ka të gjithë lojtarët e vaksinuar me tri doza dhe kjo është arsyeja që ndeshja me Yllin nuk është luajtur. Megjithatë, ka ndodhur një mosmarrëveshje dhe për shkak të kësaj situate të krijuar nuk është njoftuar Ylli më herët. Megjithatë, ndeshja do të luhet në një orar tjetër dhe për këtë vendimi do të merret të premten”, ka thënë Elvira Dushku, anëtare e Bordit të Ligës Unike.