Sport

Driton Kuka, trajneri i vetëm në takimin e nivelit më të lartë të xhudos

 

Këtë javë në Olbia të Italisë është mbajtur një takim i drejtuesve më të lartë të Federatës Ndërkombëtare të Xhudos (IJF). Është diskutuar për rregullat e xhudos për ciklin e ardhshëm olimpik, atë për “Parisi 2024”. Në takimin e thirrur nga presidenti i IJF-së, Marius Vizer, ishin anëtarët e Bordit Ekzekutiv të Federatës Ndërkombëtare, udhëheqësi i Institutit të xhudos Kodokan, kryetarja e Komisionit të Sportistëve dhe trajneri i Kosovës, Driton Kuka. Kuka ishte i vetmi trajner botëror në takimin ku u vendos për ndryshimet në rregulla dhe ku prezent ishin njerëzit vendimmarrës të këtij sporti.

Image