Sport

Distria drejt titullit të botës

Ka shumë faktorë që e favorizojnë Distria Krasniqin për Kampionatin Botëror të Xhudos, që fillon të dielën. Botërori i vitit 2021 mbahet në Budapest të Hungarisë, ndërsa xhudistja kosovare garon të dielën, në ditën e parë. Ajo kërkon suksesin në kategorinë deri në 48 kilogramë.

 

Ka shumë faktorë që e favorizojnë Distria Krasniqin për Kampionatin Botëror të Xhudos, që fillon të dielën. Botërori i vitit 2021 mbahet në Budapest të Hungarisë, ndërsa xhudistja kosovare garon të dielën, në ditën e parë. Ajo kërkon suksesin në kategorinë deri në 48 kilogramë.

Për ekipin kosovar çdo ngjitje në podium do të vlerësohej sukses shumë i madh. Botërori nuk është synimi kryesor në vitin olimpik dhe forma nuk është tempuar në atë mënyrë për ta arritur kulmin në ditët e para të qershorit. Trajneri Driton Kuka ka përgatitur planin që forma më e lartë të arrihet në javën e fundit të korrikut, kur mbahen garat e xhudos në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”.