Sport

Tre kandidatë për kryetar të KOK-ut

Foto: Driton Paçarada / KOHA

Prishtinë, 12 mars – Tre kandidatë kanë mbetur në garën për kryetar të Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK). Milaim Kelmendi, që ishte kandidati i katërt në garë për këtë post, është tërhequr nga gara të premten. Tërheqja e Kelmendit ka bërë që për kreun e KOK-ut të mbesin në garë Besim Hasani, Ismet Krasniqi dhe Linda Shala. Kelmendi, që deri të premten ka synuar ta marrë drejtimin e institucionit më të lartë sportiv në vend, ka thënë për KOHËN se kandidaturën për president të KOK-ut do t’ia besojë kryetarit të Federatës së Karatesë të Kosovës, Ismet Krasniqi. Ai ka insistuar se e mbështet plotësisht planprogramin e Krasniqit për të cilin është i bindur se do të fitojë. Zgjedhjet për kryetar të KOK-ut do të mbahen më 25 mars, vendim që është marrë muajin e shkuar në mbledhjen e Bordit të këtij institucioni. E mbështetjen e Kelmendit kandidati Krasniqi e sheh edhe si një hap më afër për ta fituar garën. Krasniqi beson se ka përkrahje të mjaftueshme për t’i mposhtur dy kundërkandidatët e tjerë dhe thotë se përfundimisht ka ardhur koha për ndryshime në KOK.

 

Prishtinë, 12 mars – Tre kandidatë kanë mbetur në garën për kryetar të Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK). Milaim Kelmendi, që ishte kandidati i katërt në garë për këtë post, është tërhequr nga gara të premten. Tërheqja e Kelmendit ka bërë që për kreun e KOK-ut të mbesin në garë Besim Hasani, Ismet Krasniqi dhe Linda Shala. Kelmendi, që deri të premten ka synuar ta marrë drejtimin e institucionit më të lartë sportiv në vend, ka thënë për KOHËN se kandidaturën për president të KOK-ut do t’ia besojë kryetarit të Federatës së Karatesë të Kosovës, Ismet Krasniqi. Ai ka insistuar se e mbështet plotësisht planprogramin e Krasniqit për të cilin është i bindur se do të fitojë. Zgjedhjet për kryetar të KOK-ut do të mbahen më 25 mars, vendim që është marrë muajin e shkuar në mbledhjen e Bordit të këtij institucioni. E mbështetjen e Kelmendit kandidati Krasniqi e sheh edhe si një hap më afër për ta fituar garën. Krasniqi beson se ka përkrahje të mjaftueshme për t’i mposhtur dy kundërkandidatët e tjerë dhe thotë se përfundimisht ka ardhur koha për ndryshime në KOK.

“Patjetër që përkrahjen e Milaim Kelmendit, që ishte kandidat, e shoh si një plus shtesë për mua. Tani jemi bërë një grup më i madh dhe më i fuqishëm në synimin për ta marrë postin e kryetarit të KOK-ut. Është koha për ndryshime dhe këtë tashmë e kanë kuptuar të gjitha federatat sportive”, është shprehur Krasniqi.