Sport

Niveli superior evropian, “i paarritshëm” për skuadrat kosovare

Niveli superior evropian, “i paarritshëm” për skuadrat kosovare
 

Klubit të volejbollit të meshkujve, Ferizaj, i është dashur të presë gati tri dekada për ta fituar titullin e kampionit. Për suksesin historik morën shumë lëvdata dhe premtime për mbështetje financiare.

Por, për shkak të mungesës financiare dhe një palestre që nuk i plotëson kriteret, klubi Ferizaj vendosi të luajë në Ligën Ballkanike, duke hequr dorë nga mundësia e pjesëmarrjes në Ligën e Kampionëve (Champions League) dhe “CEV Cup”. Për shkak të vështirësive financiare të shkaktuara nga pandemia e koronavirusit, edhe M-Technologie që fitoi titullin e kampionit te femrat është tërhequr nga pjesëmarrja në Kupën Sfiduese (Challenge Cup), derisa në këtë nivel të garave është paraqitur për pjesëmarrje Drita e Gjilanit.