Sport

Klubet detyrohen të rimendojnë strategjinë e rekrutimit për shkak të virusit

Klubet detyrohen të rimendojnë strategjinë e rekrutimit për shkak të virusit

Nëpër Evropë futbolli ka nisur të zgjohet pas mbylljes së detyrueshme në muajin mars nga koronavirusi, por edhe krejtësisht ndryshe në këtë kohë pandemie, sidomos për lojtarët dhe tifozët. Gjithashtu, ky sport ka filluar të ndryshojë edhe prapa skenave.

Përderisa Bundesliga e Gjermanisë është rikthyer pa tifozë në stadiume, futbolli në fakt po përgatitet për një krizë ekonomike që do të ndikojë në secilin aspekt të lojës. Kjo do të jetë veçanërisht e dukshme në tregun e transferimeve, ku është bërë normë për të parë klubet kryesore të paguajnë tarifat prej 100 milionë eurosh dëmshpërblim. Damien Comolli ka vëzhguar këtë situatë nga larg, pasi e ka lënë rolin e tij që e kishte në klubin turk Fenerbahçe në muajin janar. Ish-drejtori sportiv i ekipeve nga Anglia, Liverpool e Tottenham, ka thënë se ai parashikon uljen e tarifave "mes 30 dhe 50 për qind në krahasim me çmimet e zakonshme, dhe një ulje prej 70-75 për qind për sa i përket aktivitetit".