Sport

Pse kaq shumë tifozë në Gjermani e urrejnë Dietmar Hoppin

Pse kaq shumë tifozë në Gjermani e urrejnë Dietmar Hoppin

Dietmar Hopp është një sipërmarrës gjerman shumë i suksesshëm. Pas diplomimit në universitet si një inxhinier i certifikuar, Hopp punoi për disa vjet si zhvillues i programeve kompjuterike dhe konsulent i sistemit në kompaninë “IBM”.

Në vitin 1972, ai dhe katër bashkëpunëtorë të tjerë vendosën të largoheshin nga “IBM”, duke themeluar kompaninë e softuerëve “SAP”, ku Hopp shërbeu si kryetar për një dekadë (1988-1998). “SAP” përfundimisht arriti të bëhej grupi i tretë më i madh në botë pas kompanive “Microsoft” dhe “Oracle”.