Sport

Ballkanit nuk po ia do shumë në fusha me barë natyral

 

Ballkani mund të krenohet me rezultatet e arritura në 19 xhirot e deritashme në Superligën e Kosovës në futboll. Falë 12 fitoreve, Ballkani është lider i elitës së futbollit kosovar. Ekipi nga Suhareka deri tash ka tubuar gjithsej 40 pikë, 32 prej të cilave vetëm në fusha me barë sintetik, derisa vetëm tetë pikë i ka arkëtuar në fushat me barë natyral.

Në Superligën e Kosovës janë tri fusha artificiale me barë sintetik, nga 12 sa numëron Superliga. Me barë sintetik janë fusha e Ballkanit, Llapit dhe ajo e Ferizajt. Trajneri i Ballkanit, Ismet Munishi, ka një shpjegim se pse ekipi nuk po ia do në fushat me bar natyral, nëntë sosh sa janë në Superligë.