Sport

Khadija, amerikania pa asnjë humbje dhe me tre trofe

 

Plot shtatë vjet ka pritur për titull të kampionit klubi i basketbollit të femrave, Bashkimi. Edhe më gjatë ka pritur për Kupë të Kosovës, 11 vjet. Titullin e kampionit e fitoi në vitin 2018, ndërsa Kupën e Kosovës këtë vit.

Sukseset e viteve të fundit të Bashkimit janë të lidhura ngushtë me emrin e basketbollistes amerikane, Khadija Brown-Haywood. Ajo ka dhënë kontribut të madh në të dyja kampanjat, atë për titull të kampionit dhe për Kupë të Kosovës. Për më tepër Khadija, si pak sportistë në vend, nuk ka pësuar asnjë humbje me fanellën e Bashkimit. Kjo e bën atë të veçantë.