Sport

Xhudoja synon normën e gjashtë olimpike me Laura Fazliun

Xhudoja synon normën e gjashtë olimpike me Laura Fazliun

Me shumë mundësi, xhudoja do të ofrojë normat e vetme olimpike të Kosovës për “Tokio 2020”. Janë plot pesë xhudistë që ka kohë që janë në zonën që siguron normën për Olimpiadën e këtij viti, ndërsa gjasat që ndonjëri prej tyre të dalë nga zona janë fare të vogla.

Trajneri Driton Kuka, megjithatë, vazhdon të jetë kërkues. Ai synon edhe normën e gjashtë, që për një sport individual të një vendi të vogël si Kosova do të vlerësohej sukses shumë i madh. Normën e gjashtë xhudoja kosovare e synon përmes Laura Fazliut. Fazliu ka pasur suksese të mëdha vitin e kaluar në konkurrencë të juniorëve dhe trajneri Kuka vlerëson se ajo tashmë e ka potencialin që i duhet për të fituar normë olimpike, shkruan sot Koha Ditore.