SOT

Tradita shqiptare nga Shkodra në Prishtinë

 

Në një vend krejtësisht të vogël dhe në një qytet krejt ndryshe nga ai në të cilin janë prodhuar shiten këto produkte me motive tradicionale. Shitësja në këtë tezgë e njëkohësisht edhe gruaja që i punoi shumicën prej tyre i solli ato nga qyteti i Shkodrës në Prishtinë.

Punime të ndryshme që burojnë nga kultura e vjetër shkodrane, me detaje të ndryshme tradicionale, që janë pjesë e kulturës shqiptare në përgjithësi, zunë vend në një hapësirë të vogël në sheshin “Zahir Pajaziti”, aty ku sezoni i verës bashkoi tregtarë nga zona të ndryshme shqiptare.