SOT

Uça, fshati ku do të ndërtohet muzeu i shkollave shqipe

 

E ndërtuar rreth 60 vjet më parë shkolla fillore ‘’Tre Dëshmorët’’ në Uçë të Istogut është shkolla që dëshmon për luftën e popullit kosovar për arsim.

Në brendi të saj shkolla nga balta është një gërshetim mes së tashmes dhe rrëfimit për të kaluarën e fshatit.