SOT

Qendra e dokumentimit, kujtesë kolektive e luftës

 

Kapësja e flokëve dhe brusha e Donjeta Krasniqit, sferat e Arbër Duriqit, çanta e Altin Berishës, lodrat e Gazmend Haxhidemës e çanta e hapat për kokëdhembje të Qëndresa Lipajt, janë vetëm disa prej ekspozeve që dokumentojnë krimet e kryera gjatë luftës në Kosovë.

1024 fëmijë të vrarë e 109 të tjerë ende të zhdukur mbahen në kornizën e përkujtimit në Qendrën e Dokumentimit të Krimeve të Luftës në Prishtinë përgjatë periudhës 1998-2000.