SOT

Roboti humanoid në UP që pritet të flasë shqip

Roboti humanoid në UP që pritet të flasë shqip
 

Të komunikosh me të nuk është e lehtë. Duhen kode të ndryshme për ta programuar. Ky është roboti humanoid me 29 akse, i cili ditëve të fundit është bërë pjesë e departamentit të mekatronikës në Universitetin e Prishtinës. Përmes tij studentët bashkë me profesorët do të mësojnë kodime të ndryshme për t’i futur në lëvizje pjesët e tij dhe shtimin e shërbimeve të tjera.

Profesori Xhevahir Bajrami ka treguar se ky robot është një ndër sistemet më komplekse për shkak të qëndrimit në këmbë.