Shtojca për Kulturë

Balerinët në hap për “Time”

Balerinët e Baletit Kombëtar të Kosovës gjatë provave për “Time”
Balerinët e Baletit Kombëtar të Kosovës gjatë provave për “Time”
 

Për një muaj trupa e Baletit Kombëtar të Kosovës i ka dhënë formë premierës së parë për sivjet. Në të hyrë të amfiteatrit të Pallatit të Rinisë, dëgjohen urdhrat e koreografit, në njërën prej provave finale për “Time”. Taulant Shehu drejton balerinët teksa së bashku me ta improvizon mënyrën e saktë të lëvizjeve.

Në sfond dëgjohet muzika, e cila sa vjen e bëhet më dramatike. “Time” kap lëvizjen e kohës e në të njëjtën kohë, u jep hapësirë balerinëve të dëshmohen edhe individualisht. Lëvizjet e ngadalta e të gjata duket sikur e zbërthejnë titullin. Aq sa mund të kuptohet prej provave shfaqja do të ketë disa formacione: atë ku balerinët do të luajnë së bashku, kur do të ndahen në grupe dhe pjesën kur skenën do ta kenë vetëm për vete.