Shtojca për Kulturë

Politika pamundëson shkëmbimin e përvojave teatrore

Skenë nga shfaqja “Balkan Bordello” me tekst të Jeton Nezirajt, nën regji të Blerta Nezirajt
 

Mbi jetën teatrore kosovare, kritikët e këtushëm dhe teatrologët, krijuesit e teatrit dhe publiku dinë shumë pak, apo informacionet për teatrin kosovar deri këtu rrallë arrijnë, dhe njëkohësisht shpesh janë të pabesueshme

Ka shumë arsye për të cilat sot është e komplikueshme të udhëtosh në Prishtinë. Megjithatë, mund të thuhet se nuk ka asnjë prej tyre e cila do të ishte e ndërlidhur me largësinë fizike, me kualitetin e udhëve, me procedurat administrative apo me sigurinë e udhëtarit i cili mund të vijë, për shembull, nga Beogradi.

Në anën tjetër, aq më pak nuk ka arsye, të themi, që një kritik teatri të mos i përgjigjej me dëshirë një ftese nga “Kosovo Theater Showcase”, e cila për të katërtën herë organizohet në Prishtinë, qëllimi i së cilës është bash sikur i çdo showcase që të shfaqë përzgjedhjen më përfaqësuese të prodhimeve teatrore të atjeshme.