Shtojca për Kulturë

Trashëgimtarët e Picassos me vepër digjitale arti në botën e kriptovalutave

Vepra prej qeramike e Picassos është kthyer në vepër digjitale për të kapur modën e sistemit që ka pushtuar botën e artit dhe atë financiare
 

Pablo Picasso takon botën e kriptovalutave. Trashëgimtarët e maestros, artistit të famshëm spanjoll të shekullit XX, janë duke u futur në tregun e shekullit XXI. Do të shesin 1 mijë e 10 pjesë të një vepre prej qeramike që nuk është parë asnjëherë më parë nga publiku, duke e kthyer këtë vepër në një vepër digjitale për të kapur modën e sistemit që ka pushtuar botën e artit dhe atë financiare.

Në një intervistë ekskluzive përpara daljes në treg zyrtarisht këtë javë, mbesa e Picassos, Marina Picasso, dhe djali i saj, Florian Picasso, kanë hapur apartamentin e tyre – i cili është i mbushur me vepra të paraardhësve të tyre të shquar – në një lagje të pasur të Gjenevës. Atje ata ofruan disa pamje të veprës që e shohin si një bashkim të paparë të artit të bukur të shkollës së vjetër me asetet digjitale.