Shtojca për Kulturë

“Four Pills At Night” - rrëfimi kineast për dashurinë

Ekipi i filmit u kthye të premten në Kosovë për premierën kombëtare. Ishin në Zvicër për premierën botërore që u dha në “Locarno Film Festival”, që ka namin e një prej festivaleve më të rëndësishme të filmit në Zvicër dhe Evropë. Atje filmi është shfaqur të mërkurën dhe ishte përzgjedhur në “Pardi di domani National Competition” në edicionin e 74-t të “Locarno Film Festival” që nisi më 4 gusht e përfundoi këtë të shtunë. E në “DokuFest” erdhi në kuadër të programit “Special Screening”.

Dy ditë pas premierës botërore në “Locarno Film Festival”, filmi në regji të Leart Ramës ka dhënë edhe premierën kombëtare në kuadër të programit “Special Screening” të “DokuFestit”. “Four Pills At Night” ka në fokus një lidhje që mbahet e fshehur, ku dikush dashuron shumë e fundi i historisë nuk dihet se si do të jetë. Puna me këtë projekt filmik ende nuk ka përfunduar. Synimet janë që ai të shndërrohet në film të gjatë

 

Dy ditë pas premierës botërore në “Locarno Film Festival”, filmi në regji të Leart Ramës ka dhënë edhe premierën kombëtare në kuadër të programit “Special Screening” të “DokuFestit”. “Four Pills At Night” ka në fokus një lidhje që mbahet e fshehur, ku dikush dashuron shumë e fundi i historisë nuk dihet se si do të jetë. Puna me këtë projekt filmik ende nuk ka përfunduar. Synimet janë që ai të shndërrohet në film të gjatë

Dy miq ka kohë që nuk e kanë parë njëri-tjetrin. Një bisedë në telefon tregon se janë të afërt. Lajmi se regjisori i ri, Drini, që portretizohet nga Florist Bajgora, do të vijë në Prishtinë, e gëzon Valin. Nis të krijohet përshtypja që ai në raport me të e kalon ndjeshmërinë prej shoku. “Mezi kom pritë me ardhë kjo natë me ia bo ‘reset’ trunit bashkë”, thotë në film Vali që luhet nga Redon Kika. Biseda dëgjohet gjersa në ekran shfaqen pamje të rrugës deri të vendi ku do të mbahet “party”, ku pritet të takohen edhe Drini e Vali. Fill pas kësaj, “Four Pills At Night” nis të japë pamje nga klubi ku po zhvillohet ndeja. Ajo që sjell më pas filmi nën regji të Leart Ramës është një rrëfim dashurie. Një lidhje që mbahet e fshehur, ku dikush dashuron shumë e fundi i historisë nuk dihet se si do të jetë.

Ekipi i filmit u kthye të premten në Kosovë për premierën kombëtare. Ishin në Zvicër për premierën botërore që u dha në “Locarno Film Festival”, që ka namin e një prej festivaleve më të rëndësishme të filmit në Zvicër dhe Evropë. Atje filmi është shfaqur të mërkurën dhe ishte përzgjedhur në “Pardi di domani National Competition” në edicionin e 74-t të “Locarno Film Festival” që nisi më 4 gusht e përfundoi këtë të shtunë. E në “DokuFest” erdhi në kuadër të programit “Special Screening”.