Shtojca për Kulturë

“But No But” e Driton Selmanit, “mbresëlënëse në thjeshtësinë e vet”

“But No But (or reverse)” e Driton Selmanit, në Muzeun e Artit Bashkëkohor në Shkup

Skulptura “But No But (or reverse)” e Driton Selmanit – i cili bashkë me dy artistë të tjerë ka marrë çmimin “Artisti dhe vepra më e suksesshme” në Bienalen Ndërkombëtare të Artistëve të Rinj në Shkup –përsiat mbi idenë e shkërmoqjes së ndjesive shoqërore, politike e kulturore të trupëzuara që të gjitha rrotull artistit. “Mbresëlënëse në thjeshtësinë e vet, në mënyrën se si Selmani ia ka dalë mbanë t’i qëndrojë besnik konceptit të sendëzimit të gjërave jolëndore”, është vlerësimi që ia bën juria

 

Skulptura “But No But (or reverse)” e Driton Selmanit – i cili bashkë me dy artistë të tjerë ka marrë çmimin “Artisti dhe vepra më e suksesshme” në Bienalen Ndërkombëtare të Artistëve të Rinj në Shkup –përsiat mbi idenë e shkërmoqjes së ndjesive shoqërore, politike e kulturore të trupëzuara që të gjitha rrotull artistit. “Mbresëlënëse në thjeshtësinë e vet, në mënyrën se si Selmani ia ka dalë mbanë t’i qëndrojë besnik konceptit të sendëzimit të gjërave jolëndore”, është vlerësimi që ia bën juria

E njëzëshme ka qenë juria e Bienales Ndërkombëtare të Artistëve të Rinj në Shkup kur ka marrë vendim që çmimin “Artisti dhe vepra më e suksesshme” ta ndajë mes tre artistëve. Kjo është hera e parë që diçka e tillë është shënuar në historinë 13-vjeçare të Bienales. Dhe në mesin e treshes fituese është edhe Driton Selmani. Sipas jurisë, skulptura “But No But (or reverse)” e artistit nga Kosova përsiat mbi idenë e shkërmoqjes së ndjesive shoqërore, politike e kulturore të trupëzuara që të gjitha rrotull artistit.

Bienalja sivjet po mbahet në katër objekte të ndryshme: në Muzeun e Shkencave Natyrore – ku u bë hapja më 19 maj – si dhe në Muzeun e Maqedonisë e në Entin Hidrometeorologjik.