Showbiz

Eilish akuzohet për fyerje të aziatikëve

 

Këngëtarja e njohur, Billie Eilish, është akuzuar për përdorim të fjalëve raciste dhe tallje të thekseve aziatike. Në një video të publikuar në aplikacionin TikTok, këngëtarja 19-vjeçare duket se përdor një fjalë fyese për personat me prejardhje kineze.

Në një tjetër video, këngëtarja tallet me theksin aziatik, teksa vëllai i saj Finneas tallet me të për shkak se ajo po fliste “një theks afro-amerikan”. Ende nuk dihet se ku janë incizuar videot apo në çfarë konteksti.