Showbiz

Jude Law si Papa i vjetër dhe John Malkovich si Papa i ri në serialin "The New Pope"

 

Ka mbërritur Papa i ri dhe emri i tij është John Malkovich. Nga HBO vjen traileri i ri për The New Pope, ose sezoni i dytë i dramës seriale të shumë-vlerësuar The Young Pope, në të cilën Jude Law e luajti jashtëzakonisht mirë Piun XIII (Lenny Belardo) kompleksiv dhe konfliktual, i cili ishte Papa i parë amerikan.

Në fund të sezonit të parë, pamë se Piu XIII përfundoi në gjendje kome pas një predikimi të madh në Bazilikën e Shën Markut që do të thotë që Kisha duhet të zgjedhë një Papë të ri. Vendimi bie në Kardinalin John Brannox, të cilin e luan Malkovichi i shkëlqyer, i cili e zgjedh emrin Gjon Pali III. Papa i ri është i etur për publicitet dhe dëshiron të bëhet person i famshëm, duke pretenduar se kjo nuk është mendjelehtësi por domosdoshmëri e shërbimit të tij, shkruan KOHA Ditore. E gjithë kjo do ta shqetësojë Vatikanin pasi që rezulton se Papa i ri është jostabil, gjë që ai vetë e konfirmon në skenë kur i rrëfen mëkatet e tij. Në fund ekziston edhe një problem me Papën e ri, që është se Papa i vjetër nuk ka vdekur: Piu XIII. Ai është vetëm në gjendje kome, kështu që Vatikani duhet të përgatitet për luftën për pushtet kur ai të zgjohet dhe konfrontohet me Gjon Palin III.