PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Pse bëhet vaksinimi?

Pse bëhet vaksinimi?

 

Pse bëhet vaksinimi?

Vaksinimi ka të bëjë me injektimin e mikrobeve të dobëta në gjak ashtu që rruazat e bardha të gjakut ta njohin mikrobin dhe ta luftojnë atë. Në këtë mënyrë krijohet imuniteti. Kështu, kur arrin një mikrob më i fortë, trupi është në gjendje ta përballojë atë.