PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

A e dini si...?

Si veprojnë mikrobet?

 

Si veprojnë mikrobet?

Mikrobet janë organizma aq të vegjël sa nuk mund të shihen me sy. Disa janë të dobishëm, si për shembull mikrobet që mundësojnë bërjen e djathit. Të tjerët janë të dëmshëm, bartës të sëmundjeve dhe futen në rrjedhën e gjakut.