NËPËR FILM

Filmi i shumëshpërblyer “Pa vend” e vazhdon rrugëtimin nëpër festivale

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

I ftuar këtë javë në emisionin “Nëpër Film” ishte regjisori, Samir Karahoda. Me të u diskutua për sukseset e fundit të filmit të metrazhit të shkurtër, “Pa vend”, i cili ende po e vazhdon rrugëtimin nëpër festivale të njohura të botës.

“Fatmirësisht viti 2022 filloi me dy çmime për filmin tonë, i pari ishte në Trieste të Italisë, dhe ai më i rëndësishmi ndoshta nga të gjitha çmimet që i kemi pranuar deri më tani, pra ai në Festivalin ndërkombëtar të filmit ‘Sundance’ ku u vlerësuam si filmi më i mirë i shkurtër dokumentar. Normal që është nderë i madh, si për mua ashtu edhe për ekipin dhe gjithë të tjerët që kanë qenë pjesë e këtij filmi, që të vlerësohemi nga një festival që shquhet si ndër më të mëdhenjtë në Amerikë dhe një prej festivaleve më të mira dhe më të rëndësishme në botë. Gjithashtu vlen të përmendet që nga këto festivale, ne kemi konkurruar në tre prej tyre ku edhe kemi triumfuar me çmime, pra në festivalin e Kanës si filmi më i mirë evropian, në festivalin e Torontos si filmi më i mirë i shkurtër dhe në ‘Sundance’ po ashtu si filmi më i mirë i metrazhit të shkurtë”.