Metro

Shpend Ahmeti, zyrtari më “i varfër” në Komunën e Prishtinës

 

Kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, në bazë të deklarimit të pasurisë së përvitshme është më i varfër se të gjithë udhëheqësit e drejtorive të komunës së tij. Ai nuk ka shtëpi të tijën dhe jeton në shtëpinë e vëllait të tij. Sipas këtij raporti, ai ka tërhequr edhe 10-përqindëshin e trustit, e cila u mundësua nga Qeveria e Kosovës, në vlerë prej 5 mijë e 600 eurosh. Gjithashtu ai nuk ka deklaruar as pasuri të tjera.

Nënkryetari i Komunës, Selim Pacolli, ka deklaruar gjithsej 900 mijë euro pasuri të paluajtshme dhe të luajtshme. 2 shtëpi, disa troje dhe 4 vetura janë pasuri që ai posedon në emrin e tij. Gjithashtu ai është aksionar edhe në 13 kompani të ndryshme, ku vlera e kapitalit të tyre mbërrin mbi 5 milionë euro. Ndërsa para të gatshme në banka ai mban rreth 400 mijë euro. Vetë i pasur shumë, por bashkëshortja e tij ka vetëm 5 euro.