Metro

Dyshime se po përgatitet një projekt ndërtimi pranë Liqenit të Badovcit

Aktivistët për mbrojtje të ambientit kanë ngritur dyshime se po përgatitet terreni për një ndërtim pranë Liqenit të Badovcit. Punimet që kanë nisur në një pronë private rreth 300 metra larg ujit të Liqenit, sipas aktivistëve, duhet të monitorohen për të mos lejuar jetësimin e ndonjë lagjeje potenciale banimi. Komuna thotë se ajo pronë është e destinuar për bujqësi dhe se në të nuk do të lejohet kurrfarë ndërtimi

 

Aktivistët për mbrojtje të ambientit kanë ngritur dyshime se po përgatitet terreni për një ndërtim pranë Liqenit të Badovcit. Punimet që kanë nisur në një pronë private rreth 300 metra larg ujit të Liqenit, sipas aktivistëve, duhet të monitorohen për të mos lejuar jetësimin e ndonjë lagjeje potenciale banimi. Komuna thotë se ajo pronë është e destinuar për bujqësi dhe se në të nuk do të lejohet kurrfarë ndërtimi

Një ide për ndërtimin e shtëpive luksoze pranë Liqenit të Badovcit është shuar, por një e ngjashme dyshohet se ka nisur të jetësohet. Ka një muaj që në një hapësirë vetëm rreth 300 metra larg ujit të Liqenit në fshatin Mramor të Prishtinës ka nisur të largohet një pjesë e gjelbërimit.

Kjo ka ngritur dyshime te aktivistja e mbrojtjes së ambientit, Valbonë Mehmeti, se po përgatitet terreni për ndërtim.