Metro

Komuna e Prishtinës me plan për vaksinim në qendrat e Mjekësisë Familjare

Foto: KOHA
 

Komuna e Prishtinës ka nisur përgatitjet për vaksinim eventual masiv të popullatës, ka konfirmuar nënkryetari Muhedin Nushi. Madje, ai tha se numri i të infektuarve është në rënie, dhe sipas tij, qytetarët duhet të jenë të vetëdijshëm që vaksina është zgjidhja e vetme në këto raste.

“Ne veç kemi filluar parapërgatitjet tona në kuadër të komunës dhe të ekipit menaxhues ose shtabit operacional në kuadër të komunës për ndonjë vaksinim eventual masiv i cili mund të ndodhë në Kosovë. Kjo mund të ndodh në rast se furnizohemi me vaksinat mjaftueshëm në mënyrë që të vaksinohet tërë popullata. Numri i infektimeve është në rënie”, ka thënë Nushi.