Metro

Mungesa e autobusit në Gollak, nxënësit ndërpresin shkollimin

Mungesa e autobusit në Gollak, nxënësit ndërpresin shkollimin
Foto: KOHA

Që 21 vjet, banorët e disa fshatrave të Gollakut kanë mungesë të transportit publik. Për këtë shkak, shumë nxënës nuk e kanë vazhduar shkollimin, disa janë detyruar ta lënë edhe punën, e shumica janë shpërngulur drejt zonave urbane.

 

Që 21 vjet, banorët e disa fshatrave të Gollakut kanë mungesë të transportit publik. Për këtë shkak, shumë nxënës nuk e kanë vazhduar shkollimin, disa janë detyruar ta lënë edhe punën, e shumica janë shpërngulur drejt zonave urbane.

Autobusi i linjës 15 nga Prishtina shkon vetëm deri në Keqekollë, ndërsa banorët e fshatrave Hajkobillë, Gllogovicë, Dabishec, Prapashticë dhe Marec pjesën tjetër të rrugës e vazhdojnë në këmbë.