Metro

Policia e lagjes, në funksion të rritjes së sigurisë publike

Policia e lagjes, në funksion të rritjes së sigurisë publike
 

Qytetarët e Kosovës gati se çdo ditë ballafaqohen me probleme të ndryshme që ndërlidhen me sigurinë e tyre publike, përfshirë edhe rastet e dhunës fizike, rastet e vjedhjeve e grabitjeve, dukuri tjera shqetësuese deri te zhurma dhe prishja e rendit e qetësisë publike. Për të ndihmuar qytetarët që t’i denoncojnë rastet shqetësuese tek organet kompetente të rendit, autoritetet kanë krijuar njësi të veçanta të njohura si Policia në Bashkësi (komunitet), në mënyrë që reagimi i organeve të rendit në ndihmë të qytetarëve të jetë sa më i shpejtë.

Zyrtarët e Policisë së Kosovës, thanë për Radion Evropa e Lirë, se pothuajse çdo lagje në Prishtinë, ka policinë e lagjes e cila u del në ndihmë qytetarëve për problemet ose rastet që kanë.