Një student në Prishtinë sulmohet nga qentë me pronarë, kërkohen masa ndaj mbajtësve të tyre

Mehmet Krasniqi Mehmet Krasniqi 19 April 2019 23:00

Numri i madh i qenve endacakë që shëtisin lirshëm rrugëve të Prishtinës, është problem i vazhdueshëm për kryeqytetin.

Mirëpo, shqetësim tjetër së fundmi janë qentë me pronarë, të cilët lëshohen për shëtitje pa masa mbrojtëse, raporton emisioni 038 i KTV-së.

Disa të tillë e kanë sulmuar studentin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, Valdrin Januzi, të cilit i kanë shkaktuar lëndime.

Ai tregon për sulmin sa ishte në oborrin e Fakultetit Teknik.

Januzi thotë se pronarët e qenve nuk janë interesuar për gjendjen e tij, pavarësisht që i kishin premtuar një gjë të tillë.

Policia bën të ditur se sipas Ligjit për Kundërvajtje, njërit pronar të qenit i është shqiptuar gjobë për këtë rast. Por, për studentin Januzi, ky ndëshkim është i ulët dhe i papranueshëm.

Ai thotë se do të angazhohet që kjo çështje të rregullohet me ligj të veçantë në mënyrë që përgjegjësit të marrin dënimin e merituar.

Megjithatë, ka një ligj që përcakton përgjegjësinë e pronarit të kafshës.

Neni 163 i Ligjit për Marrëdhëniet e Detyrimeve thotë se zotëruesi i kafshës së rrezikshme, është përgjegjës për dëmin e shkaktuar nga ajo.

Por, aty nuk përcaktohet çfarë dënimi mund të marrë pronari i kafshës që shkakton dëm.

Policia u bën thirrje qytetarëve që të mos i nxjerrin qentë për shëtitje pa masa mbrojtëse.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme