Lokalet 2021

Kronika Zgjedhore/ AAK-ja në Prishtinë pretendon se ka kthyer nga vetja qindra votues të VV-së

Kandidati i AAK-së për Prishtinën, Daut Hardinaj, në tubim me qytetarët
 

Prishtinë, 10 tetor – Premtime të shumta gjatë së dielës kanë dhënë kandidatët e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës për kryetarë të komunave. Gjatë një vizite në lagjen “Dardania”, kandidati për Prishtinën nga radhët e AAK-së, Daut Haradinaj, ka detektuar disa probleme, si mungesa e ndriçimit, mbeturinat, problemet me parkingje, qentë endacakë, parregullsi këto që sipas tij e kanë paralizuar jetesën e shëndoshë në këtë lagje. Me programin e tij, Haradinaj ka deklaruar se ka zgjidhje konkrete dhe në afat të shpejtë kohor për secilin problem që përballen këta banorë. Ai ka thënë se rregullimi i fasadave eco për ndërtesat në “Dardani” dhe rritja e sigurisë në shkolla janë top prioritete.

“Do të rregullohet parkingu për secilin banor që banon dhe ka numër personal të banesës e parkingut, pastaj duhet të jetë ndriçimi publik edhe natyrisht edhe trajtimi i qenve endacakë, sepse është një prej problemeve që po e shqetëson tej mase kryeqytetin”, ka deklaruar Haradinaj. Ai ka theksuar se gjatë kësaj kohe sa është angazhuar për Prishtinën, atij i janë bashkuar qindra votues të Lëvizjes Vetëvendosje, madje një pjesë e tyre, ka thënë ai, janë edhe garues për konceptin 'E para Prishtina'. “Bashkë e kemi kuptuar që ndryshimi nuk vjen nga ata që ndryshojnë çdo ditë. Gara për Prishtinën s'ka parti, por ka vizion, guxim e vendimmarrje. Këtë vullnet tuajin do ta përkthej në punë e gjithëpërfshirje”, ka thënë Haradinaj.