Lokalet 2021

Kronika zgjedhore / LDK-ja premton ngrohje qendrore në Podujevë dhe dy mijë vende pune në Mitrovicë

Kandidati i LDK-së për Podujevë, Ekrem Hyseni (Foto: Facebook)
 

Dyfishim të buxhetit në bujqësi, rritje të cilësisë në arsim, asfaltim e riasfaltim të rrugëve kanë premtuar të martën kandidatët për kryetarë të komunave nga Lidhja Demokratike e Kosovës. E në Mitrovicë me një investim njëmilionësh në një zonë ekonomike, kandidati Armend Agolli po synon gjenerimin e dy mijë vendeve të reja të punës

Premtime të shumta për vende të reja të punës, dyfishim të buxhetit të bujqësisë, rritje të cilësisë në arsim, ndërtim shkollash e infrastrukturë rrugore kanë dhënë gjatë së martës kandidatët e Lidhjes Demokratike të Kosovës për kryetarë të komunave. Ata janë zotuar gjithashtu edhe për mbështetje të rinisë dhe sportit derisa kanë prezantuar edhe projekte të tjera për lehtësim të jetës së qytetarëve. Në Podujevë, kandidati Ekrem Hyseni ka prezantuar projektin 10-milionësh të ngrohtores së qytetit duke thënë se e njëjta do të ndikojë në jetë më cilësore, ajër të pastër, reduktim të prerjes së pyjeve dhe punësim e zhvillim. Ai është zotuar se ky projekt do të realizohet gjatë mandatit të tij katërvjeçar në rast se merr besimin e qytetarëve për ta udhëhequr komunën.

“Ky është ndër projektet më të mëdha kapitale që Komuna e Podujevës i ka pasur ndonjëherë. Lokacioni i këtij projekti ende nuk është vendosur, për arsye se për burime të energjisë i kemi disa opsione dhe nëse si burim energjie do ta përdorim koogjenerimin nga avulli i KEK-ut, atëherë ky lokacion do të jetë në pjesën jugore të qytetit, sepse andej na përshtatet”, ka thënë Hyseni.