Lifestyle

SHBA-ja dhe Meksika alarmojnë për shpërthimin e infeksioneve të lidhura me kirurgjinë plastike

ABRAHAM PINEDA
 

Autoritetet amerikane dhe ato meksikane i kanë bërë thirrje Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) të shpallë një emergjencë të shëndetit publik për shkak të shpërthimit të një infeksioni kërpudhor të lidhur me operacionet plastike në Meksikë, raporton BBC.

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA (CDC) ka njoftuar se dy persona i janë nënshtruar operacioneve që përfshinin anestezion epidural dhe ata vdiqën nga meningjiti.