Lifestyle

Ushqimet që ndihmojnë fëmijët të rriten të fortë

 

Këtu janë shumë ushqime të thjeshta që ndihmojnë fëmijët të bëhen të fortë. Megjithatë, shumica e fëmijëve nuk po rriten me shpejtësinë e duhur. Në fakt, "Shtetet Anëtare të OBSH-së kanë miratuar objektivat globale për përmirësimin e ushqyerjes së nënës, foshnjave dhe fëmijëve të vegjël dhe janë të përkushtuara për të monitoruar progresin", sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Pavarësisht se çfarë po bëjnë OBSH dhe organizatat e lidhura me të, ekziston një mënyrë e thjeshtë për të bërë më të mirën që mundeni për familjen tuaj: zgjidhni ushqime që ndihmojnë fëmijët të rriten të fortë. Shumë nga këto ushqime të përditshme mund të jenë tashmë në kuzhinën tuaj, kështu që filloni të mblidhni receta të përshtatshme për fëmijët, duke filluar me recetat tona për lartësinë e shëndetshme dhe idetë e vakteve, për të theksuar më shpesh këto yje ushqyese.