Lifestyle

Rreziku i rrezatimit nga llamba për tharjen e xhelit të thonjve

 

Rrezatimi nga llamba për tharjen e xhelit të thonjve mund të dëmtojë ADN-në dhe të shkaktojë mutacione në qelizat njerëzore që shkaktojnë kancer.

Disa dermatologë thonë se gjetjet në një studim të botuar më 17 janar në revistën Nature Communications nuk janë të reja kur bëhet fjalë për shqetësimet rreth dritës ultravjollcë ose UV nga çdo burim, shkruan The Sun.