Lifestyle

Ngrënia e rrushit mund ta zgjasë jetën dhe zvogëlon rrezikun nga sëmundja e Alzheimerit

 

Një studim ka gjetur se rrushi mund të ketë një numër përfitimesh për shëndetin. Rushi mund të reduktojë rrezikun për sëmundjen e Alzheimerit dhe atë të dhjamosjes së mëlçisë – madje mund t’i shtojë pesë vjet jetës tuaj.

Antioksidantët e gjetur në rrush mund të reduktojnë rrezikun për sëmundjen e Alzheimerit duke përmirësuar funksionin e neuroneve. Ashtu si u gjet se suplementet në të ndihmojnë kundër sëmundjes së mëlçisë.