Lifestyle

3 ushqime me shumë proteina për humbje peshe pas të 40-tave

 

A keni menduar ndonjëherë se humbja e peshës bëhet më e vështirë me kalimin e moshës? Kjo bindje është krijuar bazuar në kulturat e dietës për dekada, dhe mund të ju shkaktojë probleme të përhershme nëse vërtetë e besoni atë, raporton portali “Eat This, Not That”.

Por, hulumtimet e reja sugjerojnë se metabolizmi i njeriut nuk ndikohet nga plakja, nga 20 deri në 60 vjeç. Edhe atëherë, metabolizmi bie vetëm me më pak se një për qind në vit, pas moshës 60 vjeçare. Dhe ky padyshim se është një lajm i mirë, pasi nënkupton se kemi shumë më tepër kontroll mbi metabolizmin, sesa kemi qenë të detyruar të besojmë.