Lifestyle

Ekspertët thonë se shumica e njerëzve po shpenzojnë kot para me vitamina

 

Suplementet me vitamina, minerale dhe multivitamina nuk kanë gjasa t'ju mbrojnë nga kanceri, sëmundjet e zemrës ose vdekshmëria e përgjithshme, ka thënë Task-Forca e Shërbimeve Parandaluese të SHBA-së në udhëzimet e përditësuara të publikuara të martën në revistën JAMA.

Që nga rekomandimi i fundit në vitin 2014, grupi i punës shqyrtoi 84 studime që testonin vitaminat në pothuajse 700,000 njerëz, duke përfshirë 52 studime të reja mbi këtë temë, raportoi CNN.