Lifestyle

Kjo dietë mund ta ndalojë kancerin kolorektal

 

Kur i zgjidhni vaktet që do t’i hani gjatë ditës, sugjeroheni që përveç shijes, ta merrni parasysh se si ato ushqime ju ndihmojnë për shëndetin e trurit dhe zemrës. Megjithatë, ju gjithashtu mund të jeni të interesuar se si dieta juaj mund të ndihmojë në parandalimin e kancerit. Në të vërtetë, ndërsa ka dieta të tilla që janë të mbushura me sheqer ose me mish të kuq, siç është dieta perëndimore, e cila mund ta rrisë rrezikun e kancerit kolorektal, dieta keto mund të ndihmojë në luftimin e kësaj sëmundje vdekjeprurëse.

Në një studim të ri të publikuar së fundmi në gazetën “Nature”, hulumtuesit kanë zbuluar se njerëzit që e ndjekin dietën keto e fitojnë një molekulë të quajtur beta-hidroksibutirat (BHB), që mund ta parandalojë rritjen e tumoreve të zorrëve, raporton portali “Eat This, Not That”. BHB është një molekulë e vogël e prodhuar në mëlçi.