Lifestyle

Karota, më e mira për uljen e kolesterinës

Foto: Shutterstock
 

Nganjëherë ngrënia e mjaftueshme e perimeve mund të jetë e vështirë. Por me shmangien e tyre, potencialisht i humbini shumë lëndë ushqyese, vitamina dhe përfitime shëndetësore, raportoi portali “Eat This, Not That”.

Për shembull, ekzistojnë disa perime që përmbajnë lëndë ushqyese të shëndetshme për zemrën dhe që e ulin kolesterinën. Sipas ekspertëve shëndetësorë. Karotat janë disa prej perimeve më të mira që mund të hahen për të ndihmuar me uljen dhe menaxhimin e niveleve të kolesterinës.