Lifestyle

Ushqimet që ndihmojnë në reduktimin e rrezikut të Alzheimerit

Foto ilustrim
 

Alzheimeri është sëmundje që lidhet me moshën dhe është lloji më i zakonshëm i demencës. Kjo gjendje kronike shpesh fillon me humbje të lehtë të kujtesës dhe mund përkeqësohet duke shkaktuar paaftësi në të menduar, paaftësi për të kujtuar dhe për të folur.

Ende nuk dihet se cili është shkaku dhe se çfarë e rrit rrezikun e zhvillimit të sëmundjes. Por mosha, trashëgimia, mënyra e të ushqyerit dhe stili i jetesës, mund të jenë disa nga faktorët që ndikojnë.