Lifestyle

“Pfizeri” mbron fëmijët edhe nga Omicroni

 

Vaksina e “Pfizerit” kundër COVID-19 për fëmijët nga mosha 5-vjeçare e lart u ka dhënë atyre mbrojtje të fortë kundër vdekjeve dhe hospitalizimit, madje edhe gjatë përhapjes së Omicronit që i godiste të rinjtë goxha rëndë, kanë raportuar zyrtarët shëndetësorë të Shteteve të Bashkuara të martën.

Të dhënat e reja nga Qendra për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve erdhën një ditë pas studimit te fëmijët në Nju-Jork, ku u raportua se vaksina nuk mund të jetë edhe aq efektive në moshat 5-11 vjeç ashtu siç do të ishte në grupmoshat më të mëdha – sidomos në ndalimin e infeksioneve më të lehta. Këto të dhëna ngritën pikëpyetje të shumta në atë se nëse doza e fëmijëve e paraparë për fëmijët nën moshën 12 vjeç mund të ishte e ulët.